Onze geschiedenis

About us / Onze geschiedenis

Hoe kunnen we onze geschiedenis omschrijven in slechts enkele zinnen? Wel, laten we gewoon starten bij het begin.

De voorloper van ACA IT-Solutions is opgericht in 1989. Bijna 10 jaar later, is onze CEO Ronny Ruyters in het bedrijf gestapt en heeft hij het hoofdkantoor naar Hasselt verhuisd. Na een management buyout, is Ronny hoofdaandeelhouder van de organisatie geworden en Stijn Van den Enden heeft zich al snel bij hem aangesloten.

In het begin focuste ons bedrijf zich vooral op Java consultancy en de implementatie van projecten op een Agile manier. De groei van ACA IT-Solutions was een logisch gevolg hiervan: onze offering is toegenomen, ons team is gegroeid en we hebben ons verspreid over meerdere locaties in heel België (Hasselt, Brussel, Olen en Gent). Doorheen de jaren, hebben we ook 2 bedrijven overgenomen (Qina (e-Vision, 2007) en Jintech (2014)).

2015 was een belangrijk keerpunt voor ons, omdat we gedurende dat jaar veranderd zijn in een podulaire organisatie. Onze business units zijn autonome bedrijven (of pods) van verschillende groottes geworden binnen de algemene structuur van ACA IT-Solutions. Op dit moment hebben we 6 pods die gespecialiseerd zijn in hun eigen IT-domein.

Ontdek onze pods en services

Onze podulaire aanpak om jouw IT-noden beter op te lossen

ACA IT-Solutions is een podulaire organisatie die bestaat uit 6 pods (business units). Deze units functioneren als autonome bedrijven met hun eigen IT-specialiteit, maar blijven verbonden met het geheel door hetzelfde doel na te streven. Onze klanten kunnen de expertise van een individuele pod inroepen of de kennis van meerdere business units combineren.

Ontdek de services van onze pods hier! Kom meer te weten over onze podulaire aanpak

ACA Solutions