Agile to the bones

About us / Agile to the bones

ACA CULTURE

Next Generation Agile: meer dan gewoon Agile

Binnen software development combineert Next Generation Agile de best practices van verschillende methodologieën, zoals Agile, Lean, Kanban, Scrum en XP. Deze aanpak staat ons toe om op een snellere manier betere oplossingen af te leveren: geoptimaliseerde processen voor ons, toegevoegde waarde voor jou en de mogelijkheid om met veranderende behoeften om te gaan voor ons allebei.

Hoe zetten we Next Generation Agile om in de praktijk?

 

We leven het: methodologie

Bij ACA IT-Solutions, zijn onze methodes en werkwijzen volledig gefocust op Next Generation Agile – een combinatie van Agile, Lean, Kanban, Scrum en XP:

 • Continuous improvement: de TCO verminderen door processen te optimaliseren en overhead te beperken
 • Kanban borden: een duidelijk overzicht van elk project op onze kantoormuren
 • Scrum meetings: onze dagelijkse, stand-up meetings ondersteunen continue verbetering
 • Pair programming: 2 paar ogen zullen minder fouten maken
 • Test-driven development: alle code moet de testen doorstaan die op voorhand geschreven zijn
 • Incrementele & iteratieve cyclussen: meerdere releases van kleine MVP’s
 • Prince2: stuurgroepen om flexibel projecten te beheren en te organiseren

 


 

We werken ermee: modulaire platformen

Wil jij jouw project een voorsprong geven? ACA IT-Solutions zorgt hiervoor door middel van generische modules die continu verbeterd en uitgebreid worden. We hergebruiken bouwstenen voor meerdere klanten en kunnen ze mooi integreren in nieuwe projecten en upgrades van producten.

Het voordeel van modulaire platformen is dat we meteen kunnen starten met het bouwen van functionaliteit in plaats van eerst de basis te organiseren. Op deze manier creëren we zelfs meer toegevoegde waarde voor jouw software oplossing op maat!

Hoe werken onze pods modulair? Hier zijn enkele voorbeelden:

 • ACA Mobile heeft zowel visuele als functionele modules gebouwd om snel aan de slag te gaan met hun mobiele applicaties:
  • Een module voor de evaluatie van auto’s voor een iPhone en iPad app (cross-device modules)
  • Log-in schermen (cross-project modules)
 • Amplifly gebruikt talrijke modules of add-ons om de Atlassian product stack te verbeteren en uit te breiden:
  • Tempo Timesheets voor JIRA
  • Insight – Asset Management voor JIRA
 • COIN heeft verschillende modules om zijn content en informatie oplossingen te verbeteren:
  • Een modulair test framework om kwaliteit te garanderen
  • Modules om automatisch enkele standaardpagina’s te genereren op een nieuw platform
 • Collectiv heeft zijn eigen modulaire platform ontwikkeld om Java software solutions op maat te maken vanaf nul.
 • OpsKlaar maakt gebruik van de componenten van het AWS platform om cloud oplossingen te bouwen die de noden van een bedrijf ondersteunen.

 


 

We gebruiken het: aanpasbaar project management

Bij ACA IT-Solutions, werken we niet met de traditionele (excel) sheets om jouw project op te volgen, om budgetten te controleren & gewerkte uren te registreren en om issues op te volgen. We gebruiken dashboards die aangepast kunnen worden voor elk project. De Atlassian product stack geeft onze project managers de kans om echt bezig te zijn met de inhoud van een project in plaats van de omringende administratie.

 


 

We zijn het helemaal: een Agile bedrijf

Next Generation Agile is niet zomaar een manier van werken voor ons, het is onderdeel van ons DNA. Wij hebben geen Agile department, maar ons hele bedrijf is door en door Agile. Alle pods (business units) van ACA IT-Solutions gebruiken dezelfde Agile methodes en werkwijzen. Daarmee kunnen we de onderlinge samenwerking tussen onze teams verbeteren.

 


 

We leren het aan: Agile coaching

Als je geïnteresseerd bent in onze Next Generation Agile methodologie, dan kan ACA IT-Solutions training voor jou voorzien. We bieden coaching aan zowel kleine als grote groepen om teams efficiënter te laten werken via een Agile methodologie.

 

Agile @ ACA IT-Solutions

 

De Next Generation Agile voordelen voor jou?

 

Flexibiliteit

Veranderende business requirements jagen ons geen schrik aan. Integendeel, we houden van verandering dankzij onze Next Generation Agile mentaliteit. Een combinatie van sprint planning, Scrum meetings en incrementeel werk zorgt ervoor dat we korte release times hebben. En na elke release kennen we de nieuwe features samen prioriteit toe.

 

Transparantie

Dankzij de betrokkenheid die we van onze klanten verlangen, staan we in constant contact met jou. We moedigen de visibiliteit van onze vooruitgang binnen het project aan via TrackIT. Dit tracking & reporting systeem geeft jou een overzicht van het geïnvesteerde tijd & geld en geeft ons de kans om de vooruitgang van jouw project op te volgen.

 

Kwaliteit

Code en software van hoge kwaliteit zijn enorm belangrijk voor ons. We verbeteren onszelf en onze processen continu om zo snel mogelijk de beste kwaliteit aan jou af te leveren. Onze best practices voor Agile, Scrum en Kanban zijn eindeloos, maar misschien kunnen we ze jou eens uitleggen tijdens een factory visit op ons kantoor?

 

Innovatie

Bij ACA IT-Solutions, staan we open voor nieuwe ideeën, kennis en technologieën. We doen er alles aan om innovatieve oplossingen op maat te ontwikkelen. En we zijn niet tevreden tot we toegevoegde waarde gecreëerd hebben voor jouw bedrijf.

 

Resultaatgericht

Door technieken als story mapping, kunnen we snel een eerste Minimal Viable Product (MVP) ontwikkelen dat klaar is voor productie. Nadien zorgt jouw feedback ervoor dat we de eerste, werkende versie van jouw software oplossing kunnen uitbreiden.