Museumpas

Cases / COIN / Museumpas

Museum pass by ACA IT-Solutions

In slechts 10 weken leverde ACA IT-Solutions een eerste versie van de Museumpas op. Door deze snelle oplevering kon extra feedback verzameld worden voor nóg meer toegevoegde waarde.

De museumpas moet zorgen voor een aanzienlijke stijging van het aantal museumbezoekers. En dat lijkt te lukken: tijdens de voorverkoop waren 6000 museumpassen op minder dan 3 dagen uitverkocht. Eén van de gelukkige eigenaars is koning Filip. Hij ontving de 6 eerste passen voor hem, de koningin en hun familie.

One of the lucky owners is king Filip, who received the first 6 passes. Museumpas ACA IT-Solutions
ACA IT-Solutions had to develop the complete order to delivery flow. Museumpas ACA IT-Solutions

Onze uitdagingen

De museumpas werkt natuurlijk niet zomaar. Achter de schermen moest er heel wat gebeuren:

  • alle bestellingen van museumpassen beheren,
  • zorgen dat de passen geregistreerd kunnen worden,
  • online activatie van passen mogelijk maken,
  • een mobiele oplossing bouwen waarmee
  • museums meteen kunnen aansluiten op het systeem, …

Het zijn maar enkele zaken die ACA gerealiseerd heeft in het project rond de museumpas.

Vlotte levering voor snelle feedback

Na 10 weken leverden we al de eerste versie van het systeem, zodat we snel feedback konden verzamelen van de verschillende musea. Die eerste versie bestond uit de meeste functionaliteit die de musea echt nodig hadden, zoals bezoeken registreren, pashouders opzoeken, gebruikers beheren en meer.

De officiële lancering stond gepland op 20 september 2018 en was niet aanpasbaar. Geen probleem: we hebben het project ruimschoots binnen deze termijn opgeleverd. We hadden zelfs nog 20 mandagen over voor de deadline van 20 september en hebben tegen hetzelfde budget nog extra functionaliteiten toegevoegd.

Museum pass by ACA IT-Solutions

Kwaliteit blijft steeds een topprioriteit

Ondanks deze hoge ontwikkelingssnelheid zijn we ons streven naar topkwaliteit niet uit het oog verloren. Het systeem ontving zonder problemen meer dan 35 000 bezoekers in de eerste dagen na de launch. Tijdens de on-call periode in het weekend van de lancering moesten we geen enkele keer bijspringen.

ACA-IT Solutions is een betrouwbare partner waarmee we al enkele jaren goed samenwerken volgens een duidelijke methodologie en in open communicatie. Dat de museumpas binnen de voorziene tijd en binnen budget is gerealiseerd, bij lancering ook succesvol bleek én dat alle focus naar de klanten ging, mag ACA zeker mee op haar conto schrijven. We innoveren samen en schakelen snel in wederzijds vertrouwen.
Bart Temmerman, General Director at Publiq

Museumpas

CLIENT

CREATED BY PODCollectiv staat voor prachtige software oplossingen in Java & uitstekende consultancy. Wij houden ervan om onze kennis met jou te delen, maar onze focus ligt op projecten. We achterhalen jouw behoeften, maken geweldige ontwerpen en zorgen voor evolutionaire architectuur.

Collectiv Services