Museumpas – publiq

Cases / Custom Software / Museumpas – publiq

Bezoek eens een museum zoals de koning

Goed nieuws voor iedereen die al wel eens graag naar een museum gaat. Met de museumpas kan iedereen voor 50 euro een jaar lang alle deelnemende musea over heel België bezoeken, zo vaak ze maar willen.

De museumpas moet zorgen voor een aanzienlijke stijging van het aantal museumbezoekers. En dat lijkt te lukken: tijdens de voorverkoop waren 6000 museumpassen op minder dan 3 dagen uitverkocht. Eén van de gelukkige eigenaars is koning Filip. Hij ontving de 6 eerste passen voor hem, de koningin en hun familie.

Achter de schermen

De museumpas werkt natuurlijk niet zomaar. Achter de schermen moest er heel wat gebeuren:

  • alle bestellingen van museumpassen beheren,
  • zorgen dat de passen geregistreerd kunnen worden,
  • online activatie van passen mogelijk maken,
  • een mobiele oplossing bouwen waarmee museums meteen kunnen aansluiten op het systeem, …

Het zijn maar enkele zaken die ACA gerealiseerd heeft in het project rond de museumpas.

Eerste versie afgeleverd na 10 weken!

Na 10 weken leverden we al de eerste versie van het systeem, zodat we snel feedback konden verzamelen van de verschillende musea. Die eerste versie bestond uit de meeste functionaliteit die de musea echt nodig hadden, zoals bezoeken registreren, pashouders opzoeken, gebruikers beheren en meer.

 

Het leveren van topkwaliteit wordt nooit uit het oog verloren!

De officiële lancering stond gepland op 20 september 2018 en was niet aanpasbaar. Geen probleem: we hebben het project ruimschoots binnen deze termijn opgeleverd. We hadden zelfs nog 20 mandagen over voor de deadline van 20 september en hebben tegen hetzelfde budget nog extra functionaliteiten toegevoegd.

The museum pass system received over 35000 visitors during launch weekend

Ondanks deze hoge ontwikkelingssnelheid zijn we ons streven naar topkwaliteit niet uit het oog verloren. Het systeem ontving zonder problemen meer dan 35 000 bezoekers in de eerste dagen na de launch. Tijdens de on-call periode in het weekend van de lancering moesten we geen enkele keer bijspringen.

  • Backofficesysteem & mobiele app
  • Eerste versie opgeleverd na 10 weken
  • Oplevering binnen termijn en ruim binnen budget
  • 35 000 bezoekers ontvangen zonder problemen


Museumpas – publiq

CLIENT

CREATED BY PODCollectiv staat voor prachtige software oplossingen in Java & uitstekende consultancy. Wij houden ervan om onze kennis met jou te delen, maar onze focus ligt op projecten. We achterhalen jouw behoeften, maken geweldige ontwerpen en zorgen voor evolutionaire architectuur.

Collectiv Services