Freelance-ervaring bij IT MATCH

Cases / IT MATCH / Freelance-ervaring bij IT MATCH

Het voorbije anderhalf jaar heeft Gerrie bijgedragen aan een groot softwareproject in opdracht van het Jessa ziekenhuis als freelance projectmanager en analist bij ACA-IT Solutions. Aangezien hij al heel wat freelance ervaring heeft, polsen we even naar zijn relatie met IT MATCH.

Het leven als freelancer

Freelancer zijn heeft tal van voordelen, maar soms zijn er ook een aantal struikelblokken. “Ik ben al 13 jaar als freelancer aan de slag, maar bij vorige opdrachten zag ik mijn tussenpersoon amper, enkel om een handtekening te zetten,” zegt Gerrie Kimpen, freelance projectmanager en analist bij ACA IT-Solutions.

ACA IT-Solutions en IT MATCH

“Ik heb IT MATCH leren kennen tijdens een vorige opdracht bij een klant. In 2015 heeft ACA daar het servicecontract voor de Java diensten gewonnen. Op dat moment werkten de andere freelancers en ik nog via een ander outsourcing bedrijf,” vertelt Gerrie. “Het klikte echter heel erg goed met de medewerkers van ACA. Telkens er een ACA-event werd georganiseerd, was ik dan ook van de partij. Op deze manier ben ik in contact gekomen met Melissa, de business development manager van IT MATCH.”

IT MATCH is de zustervennootschap van ACA IT-Solutions dat gespecialiseerd is in outsourcing, consultancy en selectie. Het team van IT MATCH gaat voor bedrijven op zoek naar de juiste IT-professionals en zorgt ervoor dat ze bij hen terecht kunnen voor een vaste job of een freelance project. Daarnaast bieden ze advies aan over personeelsbezetting, trainingen, coaching en evaluaties.

Persoonlijke aanpak

IT MATCH zet heel erg in op een persoonlijke aanpak en langdurige samenwerkingen. “Toen ik bij ACA IT-Solutions begon als freelancer, was het de eerste keer dat ik zo betrokken werd binnen een organisatie. Als externe proxy voelde ik amper een verschil met de vaste medewerkers op de projecten,” beaamt Gerrie. “Bij IT MATCH is de aanpak persoonlijker en word ik veel beter opgevolgd, ook voor praktische zaken. We hebben nog steeds op regelmatige basis gesprekken. Daarnaast zijn de medewerkers van IT MATCH vlot bereikbaar wanneer ik een dringende vraag heb.”

Ontwikkelen van talenten

De persoonlijke aanpak van IT MATCH zorgt ervoor dat IT-professionals hun eigen talenten kunnen blijven ontwikkelen en steeds kunnen groeien binnen en buiten hun rol. Ook Gerrie plukte hier al de vruchten van: “Bij een vorige klant vervulde ik een voornamelijk technische rol als team lead en architect. Met de overstap naar ACA is mijn job ook inhoudelijk drastisch veranderd en stapte ik in een rol als projectmanager en analist. Ik wil groeien in deze rol en er beter in worden. Dankzij IT MATCH krijg ik hier de kans toe, omdat zij echt met me meedenken.”

Wil jij ook alle kansen grijpen en je droom als freelancer waarmaken? Neem dan een kijkje op onze jobs website of neem contact met ons op.


Freelance-ervaring bij IT MATCHCREATED BY PODIT MATCH staat voor uitstekende outsourcing & consultancy services aan bedrijven en freelancers. Onze persoonlijke aanpak is wat ons uniek maakt!

IT Match Services