Woningpas breidt uit met Mobiscore

News & Events / Event detail

18 juni 2019 by Stijn Schutyser ACAACA IT-Solutions ontwikkelt uitbreiding op Vlaamse Woningpas

Mobiscore, heeft dat iets met je mobiele telefoon te maken? Fout! De Mobiscore geeft aan hoe goed voorzieningen voor openbaar vervoer, onderwijs, winkels en diensten, ontspanning, sport en cultuur, gezondheid en zorg, te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Deze Mobiscore kan vanaf nu voor elke woning in Vlaanderen berekend worden.

Mobiscore by ACA

Uniforme tool voor heel Vlaanderen

De Mobiscore is een uitbreiding op de Vlaamse Woningpas, een digitaal paspoort dat alle beschikbare informatie over een huis bundelt in één portaal. Met de Mobiscore wil het Departement Omgeving een uniforme tool voor heel Vlaanderen aanbieden om de bereikbaarheid van voorzieningen (te voet of met de fiets) inzichtelijk te maken. Voor woningen met een hoge Mobiscore geldt dus dat veel voorzieningen goed bereikbaar zijn op een duurzame manier.

Website met visuele weergave

Aangezien de Woningpas nog niet voor elke Vlaamse Burger beschikbaar is, is de Mobiscore ook toegankelijk via de website www.mobiscore.be. Daar kan je ook meer info terug te vinden over de tool zelf en hoe de score berekend wordt tot een getal op 10.

Mobiscore by ACA

ACA en de Vlaamse Overheid: nauw betrokken partners

Deze uitbreiding op de Woningpas, een project van de Vlaamse Overheid en ACA dat in september 2018 beschikbaar werd voor de burger, is een bevestiging van het sterke partnerschap tussen de Vlaamse Overheid en ACA. We hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd door klare communicatie over budget, scope en risico’s en door onze diepgaande kennis van het Liferay DXP als enige Liferay Platinum Partner in België.

Mede dankzij ACA’s Agile projectmethodologie en doorgedreven focus op de performantie en stabiliteit van het platform, staat er vandaag een prachtig burgerportaal. We zijn er dan ook trots op dat we aan de Woningpas en Mobiscore hebben bijgedragen, waardoor burgers snel en veilig alles te weten kunnen komen over hun woonst op één centrale plek.