Kubernetes Workshop (SAI)

News & Events / Event detail

09 March 2020 Brussel ACA

Tegenwoordig kan je als applicatie-ontwikkelaar niet meer om Kubernetes heen. Het platform wint steeds meer aan populariteit en daarom organiseert het Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking (SAI) op 9 maart een Kubernetes workshop met onze specialist terzake, Peter Jans.

Kubernetes

Kubernetes, of k8s, is een techniek voor het organiseren van containers, de zogenaamde Container-Orchestration. Een container is een datastructuur die een conceptuele bak of houder implementeert en een of meer andere objecten bevat. Ofwel bevat een container voornamelijk objecten (zodat het een soort van verzameling wordt), maar een container kan ook bedoeld zijn om functionaliteit toe te voegen aan de objecten die de container bevat. Kubernetes is een opensource-software waarmee zulke containers op schaal geïmplementeerd en beheerd kunnen worden. Developers en DevOps engineers kunnen veel sneller ontwikkelen. doordat taken geautomatiseerd worden en veel configuratiewerk uit handen genomen wordt.

In deze workshop krijg je een introductie van Kubernetes en zal je de nodige inzichten verwerven in hoe de mogelijkheden ervan te benutten en de pitfalls te vermijden.

Topics

  1. De Fundamenten van Cloud Native Computing & Ecosystem
  2. Overzicht van Kubernetes & Containers
  3. Kubernetes als enabler voor een robuuste, schaalbare en beheersbare infrastructuur
  4. Private Public en Hybrid Deployment & Management
  5. DevOps & Kubernetes, monitoring, governance, security en continuous delivery
  6. Service meshes als een platform voor Microservices
  7. AI, Serverless workloads on Kubernetes

 

Spreker Peter Jans

Peter is een gepassioneerde Architect met een passie voor lean practices, DevOps en de cloud. Hij heeft de laatste 20 jaar gewerkt als software en infrastructure engineer, agile proxy, team coach, evangelist en architect in de IT-sector, healthcare en bankwezen. Zijn passie voor Kubernetes is de laatste jaren sterk gegroeid vanuit zijn DevOps en strategische impact voor bedrijven.

Hij is momenteel actief betrokken in verschillende projecten waar Kubernetes al sterk verankerd is, en andere projecten waar de migratie momenteel bezig is. In parallel is hij ook actief betrokken bij bedrijven waar innovatie zeer belangrijk is en praat graag bij met verschillende mensen over de uitdagingen in het economische ondernemers landschap.

Praktisch

Datum: 9 maart 2020
Tijdstip: 13:30 – 20:30
Locatie: Van Der Valk Brussels Airport Hotel

Registreren