Privacy Policy

About us / Privacy Policy

ACA IT-Solutions Privacy Policy

Privacy Policy EN
Privacy Policy NL
Privacy Policy FR

Privacy Policy

Welcome to the website of ACA IT-Solutions NV – https://www.aca-it.be .

This website has different subdomains blogs.aca-it.be, coin.aca-it.be, collectiv.aca-it.be, jobs.aca-it.be, mobile.aca-it.be, opsklaar.aca-it.be and 2 linked domains: https://www.itmatch.be and https://www.simple-edit.com. All these websites are subject to the terms and conditions, the privacy policy and the cookie policy of ACA IT-Solutions NV.

 

We value your trust and take your privacy seriously! That’s why we guarantee confidentiality of all personal data, in accordance to the GDPR (General Data Protection Regulation).

We can imagine that you are wondering what happens to your personal data. Therefore, we would like to explain to you which data we process, why and how we process them in this policy.

If you have questions about the processing of your personal data, don’t hesitate to contact us through info@aca-it.be.

A. WHO ARE WE?

ACA IT-Solutions NV

Herkenrodesingel 8B 2.01

3500 Hasselt

BE 0439.340.516

info@aca-it.be

B. DATA COLLECTION

ACA IT-Solutions NV processes your personal data so you can better use our services. Below you can find an overview of the personal data that we process, if you give permission for this, and for which services this happens.

B.1 Statistics

ACA IT-Solutions uses cookies (read our entire cookie policy here) to get to know you better when you visit our website. Further, we try to optimize our newsletters by keeping statistics of their use.

The data that we collect, exist of

  • data about your activities on our website
  • data about your surfing behavior across various websites
  • your internet browser and device type

This includes: IP address, browser type, operating system, clicks on hyperlinks, the domain name of the website that sent you to our website and all other information that you choose to share when using third-party websites.

We use these statistics to improve the website and our organizational updates through email and to better tailor our offering to your preferences.

B.2 Contact information

We collect the data that you actively provide during the following activities, if you give permission for it:

  • when filling in forms (e.g. contact, downloads, events, …) on our websites, social media or through Eventbrite
  • in correspondence
  • during phone calls
  • during a business meeting
  • when applying to a vacancy through the website

The following data can be collected in our databases:

  • First and last name
  • Gender
  • Address
  • Phone number
  • Email address
  • Company name
  • Position
  • IP address
  • Other personal data that you actively provide, for example by creating a profile on this website, during correspondence or by phone.

For job applications through the online form, we also collect the following data to make the application run smoothly:

  • Location
  • Available from
  • Contact language
  • Resume

We need these data to communicate with you correctly, to send downloads and to keep you up-to-date on the status of events for which you subscribed.

B.3 Newsletters – MailChimp

We also collect certain statistics when you read our newsletter.

We use MailChimp for sending digital forms and direct marketing emails, and managing mailing lists. MailChimp sends these through a server in the United States. They secure your data and are part of a certified EU-U.S. Privacy Shield Framework. Your privacy is therefore also respected by them!

You can find the privacy policy of MailChimp here.

C. RETENTION PERIOD OF YOUR DATA?

ACA IT-Solutions NV doesn’t keep your personal data longer than is absolutely necessary to realize the goals for which these data were collected.

  • People with whom there has already been contact with regard to business purposes and that are already aware of our privacy policy:
    • The data of these contact people will be kept until an opt-out has taken place or until they have asked to be removed from the databases.
    • ACA IT-Solutions NV keeps your personal data until 4 years after you have unsubscribed from our newsletter and other direct marketing updates. This is to map the results of our communication channels on the one hand and to improve our communication based on the market feedback on the other hand.
  • People with whom we would like to discuss a business opportunity and that we haven’t contacted yet. These are people that we would like to contact by phone, email, video call, LinkedIn emails, … :
    • These people will be kept in our database for a maximum of 60 days and will be deleted if there hasn’t been any business contact or direct marketing consent during those 60 days.
  • Job applicants:The following applies to people that registered for a vacancy:
    • Name, email address, job area of interest and the reason for termination of the application will be kept for 3 years to keep you up-to-date on other interesting vacancies at ACA IT-Solutions NV that fall within your area of expertise.
    • Resumes will be kept for 1 year after the application process.

D. PRIVACY RIGHTS

Everyone has rights with regard to personal data. If you would like to invoke one of those rights, you can best turn to marketing@aca-it.be. WWe will do our best to process all requests within a month.

You have the right to:

  • delete your personal data (removal from our databases)
  • access the personal data that we might have on you
  • change, complete or delete incorrect data
  • stop the processing of your personal data
  • limit the processing of your personal data
  • object / resist the processing of your personal data

If you don’t want to receive any newsletters or organizational updates from ACA IT-Solutions anymore, you can unsubscribe at any time through the unsubscribe section in each email of ACA IT-Solutions.

E. SHARING PERSONAL DATA WITH THIRD PARTIES

ACA IT-Solutions NV doesn’t sell your data to third parties and only provides them if this is absolutely necessary for the execution of our agreement with you or to comply to legal obligations.

We make a processing agreement with companies that process your data for us to ensure the same level of security and confidentiality of your data. ACA IT-Solutions NV stays responsible for these processings.

F. PRIVACY AND SECURITY

F.1 We ensure a good security

ACA IT-Solutions NV truly values your privacy. That’s why we spend time on and give consideration to the security of our systems and personal data. We also want to be transparent about which data we collect and how we do this.

We won’t only keep the collected personal data secure in our databases. Because the processing takes place in Belgium, they are also protected according to the European privacy standards.

G. UPDATE PRIVACY STATEMENT

G.1 Privacy statement update

ACA IT-Solutions has last modified the privacy policy on 20/05/2018 and has the right to change it, if it should be necessary. Within this framework it is recommended to regularly consult the page with our privacy policy. This way, you will have certainly taken note of the modifications.

H. CONTACT US

H.1 Contact

Do you have questions about our privacy statement or the way in which we collect, use or process personal data?

You can always contact us:

  • Through e-mail: marketing@aca-it.be
  • On the following address:
    ACA IT-Solutions NV
    Herkenrodesingel 8B 2.01
    3500 Hasselt

H.2 Complaints

If you have complaints with regard to the way in which ACA IT-Solutions NV collects and processes personal data, you can file a complaint to the Privacy Committee. (https://www.privacycommission.be/en)

Privacy Policy

Welkom op de website van ACA IT-Solutions NV.

Deze website heeft verschillende subdomeinen blogs.aca-it.be, coin.aca-it.be, collectiv.aca-it.be, jobs.aca-it.be, mobile.aca-it.be, opsklaar.aca-it.be en 2 gelinkte domeinen: https://www.itmatch.be en https://www.simple-edit.com. Al deze website vallen onder de terms and conditions, the privacy policy en de cookie policy van ACA IT-Solutions NV.

Wij hechten belang aan uw vertrouwen en nemen privacy dan ook serieus! Dat is waarom wij een vertrouwelijke behandeling garanderen van alle persoonlijke data, conform aan GDPR (General Data Protection Regulation).

We kunnen ons voorstellen dat u zich ook afvraagt wat er allemaal gebeurt met uw persoonlijk gegevens. Daarom lichten we u graag in deze policy toe welke gegevens we verwerken, waarom en hoe we ze verwerken.

Als je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens, neem dan gerust contact met ons op via info@aca-it.be.

A. WIE ZIJN WIJ?

ACA IT-Solutions NV

Herkenrodesingel 8B 2.01

3500 Hasselt

BE 0439.340.516

info@aca-it.be

B. GEGEVENSVERZAMELING

ACA IT-Solutions NV verwerkt uw persoonlijke gegevens om u beter gebruik te laten maken van onze diensten. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die we, wanneer u hiervoor toestemming geeft, verwerken en voor welke diensten dit gebeurt.

B.1 Statistieken

ACA IT-Solutions maakt gebruik van cookies (lees hier onze volledige cookie policy) om u beter te leren kennen wanneer u onze website bezoekt. Verder proberen we het gebruik van onze nieuwsbrieven te optimaliseren door statistieken van het gebruik op te bouwen.

De gegevens die we verzamelen, bestaan uit

  • gegevens over uw activiteiten op onze website
  • gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen
  • uw internetbrowser en apparaat type

Dit zijn onder andere: IP-adres, browsertype, besturingsprogramma, clicks op hyperlinks, de domeinnaam van de website die u naar onze website gestuurd heeft en alle andere informatie die u kiest te delen bij het gebruik van websites van derden.

We gebruiken deze statistieken om de website en onze organisatorische updates via e-mail te verbeteren en ons aanbod beter af te stemmen op uw voorkeuren.

B.2 Contactinformatie

Bij o.a. de volgende activiteiten houden we, indien u er toestemming voor geeft, de gegevens bij die u actief verstrekt:

  • bij het invullen van formulieren (o.a. contact, downloads, events, …) op onze websites, social media of via Eventbrite
  • in correspondentie
  • bij telefonisch contact
  • tijdens een business meeting
  • bij het solliciteren op een vacature via de website

De volgende gegevens kunnen bijgehouden worden in onze databases:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • Functie
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, tijdens correspondentie en telefonisch

Bij sollicitaties via het online formulier houden we de volgende gegevens extra bij om de sollicitatie vlot te laten verlopen:

  • Locatie
  • Beschikbaar vanaf
  • Contacttaal
  • CV

Deze gegevens zijn nodig om op een correcte manier met u te communiceren, downloads op te sturen en u op de hoogte te houden van de status van events waar u zich voor heeft ingeschreven.

B.3 Nieuwsbrieven – MailChimp

Hiernaast verzamelen we ook bepaalde statistieken wanneer u onze nieuwsbrief leest.

Voor het versturen van digitale formulieren en direct marketing e-mails en het beheren van e-maillijsten, maken wij gebruik van MailChimp. Zij versturen deze via een server in de Verenigde Staten. Ze beveiligen uw data en maken deel uit van een gecertificeerd EU-U.S. Privacy Shield Framework. Uw privacy wordt dus ook hier gerespecteerd!

U kan de privacy policy van MailChimp hier terugvinden.

C. BEWAARTERMIJN VAN UW GEGEVENS?

ACA IT-Solutions NV bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor deze gegevens verzameld zijn.

  • Contactpersonen met wie er reeds contact heeft plaatsgevonden m.b.t. zakelijke doeleinden en die op de hoogte gebracht zijn van onze privacy policy:
    • De data van deze contactpersonen zal bewaard blijven tot een opt-out heeft plaatsgevonden of tot de vraag om verwijderd te worden uit de databases.
    • ACA IT-Solutions NV bewaart uw persoonsgegevens tot 4 jaar nadat u zich uitgeschreven hebt voor onze nieuwsbrief en andere direct marketing updates. Dit om enerzijds de resultaten van onze communicatiekanalen in kaart te kunnen brengen en om anderzijds onze communicatie te kunnen verbeteren op basis van feedback uit de markt.
  • Contactpersonen met wie we een zakelijke opportuniteit zouden willen bekijken en die we nog niet eerder gecontacteerd hebben. Dit zijn personen die we willen contacteren via telefoon, e-mail, video call, LinkedIn emails, … :
    • Deze personen worden maximum 60 dagen bewaard in onze database en vervolgens verwijderd indien er in die 60 dagen geen zakelijk contact heeft plaatsgevonden of geen direct marketing toestemming gegeven is.
  • Sollicitanten:Voor personen die zich registreren voor een vacature, geldt onderstaande:
    • Naam, e-mailadres, vacature interessegebied en reden stopzetting van sollicitatie worden gedurende 3 jaar bijgehouden om u op de hoogte te houden van andere interessante vacatures bij ACA IT-Solutions NV die binnen uw vakgebied vallen.
    • CV’s worden gedurende 1 jaar bewaard na het sollicitatieproces.

D. PRIVACYRECHTEN

Elke persoon heeft rechten wanneer het aankomt op persoonsgegevens. Als u een van die rechten wilt inroepen, dan kan u zich best wenden tot marketing@aca-it.be. Wij doen ons best om alle aanvragen binnen de maand te verwerken.

U beschikt over het recht:

  • op schrapping van uw persoonsgegevens (verwijdering uit onze databases)
  • op toegang tot de persoonsgegevens die wij mogelijk over u beschikken
  • om incorrecte gegevens te wijzigen, vervolledigen of laten verwijderen
  • om de verwerking van uw persoonlijke gegevens stop te zetten
  • op een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens
  • om bezwaar / verzet te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens

Indien u geen nieuwsbrieven of organisatorische updates meer wilt ontvangen over ACA IT-Solutions, kan u zich op elk moment uitschrijven via het unsubscribe-gedeelte in elke e-mail van ACA IT-Solutions.

E. DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN

ACA IT-Solutions NV verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. ACA IT-Solutions NV blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

F. PRIVACY EN VEILIGHEID

F.1 We zorgen voor een goede veiligheid

ACA IT-Solutions NV hecht veel belang aan uw privacy. Dat is waarom we de nodige tijd en aandacht besteden aan de beveiliging van onze systemen en persoonsgegevens. Anderzijds willen we daarom ook steeds transparant zijn over welke gegevens we verzamelen en op welke manier we dit doen.

De verzamelde persoonsgegevens worden niet alleen goed beveiligd in onze databases. Omdat de verwerking plaatsvindt in België, worden ze ook beschermd volgens de Europese privacynormen.

G. UPDATE PRIVACYVERKLARING

G.1 Privacyverklaring update

ACA IT-Solutions heeft de privacy policy voor het laatste gewijzigd op 20/05/2018 en heeft het recht om deze te veranderen, indien dat nodig zou zijn. Het is binnen dit kader aangeraden om de betreffende pagina met onze privacy policy regelmatig te raadplegen. Dit zodat u zeker kennis genomen hebt van de aangebrachte wijzigingen.

H. CONTACTEER ONS

H.1 Contact opnemen

Heeft u vragen over onze privacy verklaring of de manier waarop wij persoonsgegevens verzamelen, gebruiken of verwerken?

Dan kan u ons steeds contacteren:

  • Via e-mail: marketing@aca-it.be
  • Op het adres:
    ACA IT-Solutions NV
    Herkenrodesingel 8B 2.01
    3500 Hasselt

H.2 Klachten

Wanneer u klachten heeft met betrekking tot de manier waarop ACA IT-Solutions NV persoonsgegevens verzamelt en verwerkt, dan kan u klacht indienen bij de Privacycommissie. (https://www.privacycommission.be/nl)

Politique de confidentialité

Bienvenue sur le site web d’ACA IT-Solutions S.A.

Ce site Web contient les différents sous-domaines blogs.aca-it.be, coin.aca-it.be, collectiv.aca-it.be, jobs.aca-it.be, mobile.aca-it.be, opsklaar.aca-it.be et 2 domaines liés https://www.itmatch.be et https://www.simple-edit.com. Tous ces sites web sont sujets aux termes et conditions, la politique de confidentialité et la politique de cookie de ACA IT-Solutions SA.

Nous attachons une grande importance à votre confiance et nous prenons donc au sérieux votre vie privée ! C’est la raison pour laquelle nous garantissons un traitement confidentiel de toutes les données à caractère personnel, conformément au RGPD (Règlement Général sur la Protection des Données). Nous pouvons nous imaginer que vous vous demandiez dès lors ce que nous faisons de vos données à caractère personnel. Voilà pourquoi nous vous expliquons dans cette politique quelles sont les données que nous traitons, pour quelles finalités et comment. Si vous avez des questions sur le traitement de vos données à caractère personnel, n’hésitez pas à nous contacter à info@aca-it.be.

A. QUI SOMMES-NOUS?

ACA IT-Solutions NV

Herkenrodesingel 8B 2.01

3500 Hasselt

BE 0439.340.516

info@aca-it.be

B. COLLECTE DES DONNÉES

ACA IT-Solutions SA traite vos données à caractère personnel pour vous permettre de mieux utiliser nos services. Ci-après, vous trouvez une liste des données à caractère personnel que nous traitons avec votre consentement et les services pour lesquels nous le faisons.

B.1 Statistiques

ACA IT-Solutions utilise des cookies (lire ici notre politique complète sur l’utilisation de cookies) pour mieux vous connaître lorsque vous visitez notre site web. En outre, nous essayons d’optimiser l’utilisation de nos lettres d’information en constituant des statistiques sur l’utilisation.

Les données que nous collectons se composent de

  • données sur vos activités sur notre site web
  • données sur votre comportement de navigation sur les différents sites web
  • votre navigateur Internet et votre type d’appareil

Il s’agit notamment de : l’adresse IP, le type de navigateur, le programme de contrôle, les clics sur les liens hypertextes, le nom de domaine du site web qui vous a renvoyé vers notre site web et toutes les autres informations que vous choisissez de partager en utilisant les sites web de tiers.

Nous utilisons ces statistiques pour améliorer le site web et nos mises à jour de l’organisation via e-mail et pour mieux accorder notre offre à vos préférences.

B.2 Coordonnées

Avec votre consentement, nous suivons les données que vous fournissez activement notamment en accomplissant les opérations suivantes:

  • lorsque vous remplissez des formulaires (e.a. de contact, téléchargements, événements, …) sur nos sites web, médias sociaux ou via Eventbrite
  • dans la correspondance
  • en cas de contact par téléphone
  • lors d’une réunion d’affaires
  • lorsque vous posez votre candidature pour un emploi sur le site web

Nous pouvons garder les données suivantes dans nos bases de données:

  • Nom et prénom
  • Sexe
  • Adresse
  • Numéro de téléphone
  • Adresse e-mail
  • Nom de société
  • Fonction
  • Adresse IP
  • Les autres données à caractère personnel que vous fournissez activement sont par exemple celles que vous indiquez en créant un profil sur ce site web, lors de la correspondance ou d’un entretien téléphonique

En cas de candidatures via le formulaire en ligne, nous gardons également les données suivantes pour faire en sorte que la candidature se déroule sans encombre:

  • Lieu
  • Disponible à partir de
  • Langue de contact
  • CV

Ces données sont nécessaires pour communiquer correctement avec vous, pour envoyer des téléchargements et pour vous tenir informé(e) du statut des événements auxquels vous vous êtes inscrits.

B.3 Lettres d’information – MailChimp

Par ailleurs, nous collectons aussi certaines statistiques lorsque vous lisez notre lettre d’information.

Pour l’envoi de formulaires numériques et d’e-mails de marketing direct et la gestion des listes d’e-mails, nous utilisons MailChimp. Ils envoient ceux-ci via un serveur qui se trouve aux États-Unis. Ils protègent vos données et font partie d’un Privacy Shield Framework certifié UE-U.S. Votre vie privée est donc respectée également ici!

Vous retrouverez la politique de confidentialité de MailChimp ici.

C. DÉLAI DE CONSERVATION DE VOS DONNÉES

ACA IT-Solutions SA ne conserve pas vos données à caractère personnel plus longtemps que strictement nécessaire pour réaliser les objectifs pour lesquels ces données ont été collectées.

  • Personnes de contact avec qui des contacts ont déjà été noués à des fins professionnelles et qui sont au courant de notre politique de confidentialité:
    • Les données de ces personnes de contact seront conservées jusqu’à ce qu’un opt-out ait eu lieu ou jusqu’à la demande de suppression des bases de données.
    • ACA IT-Solutions SA conserve vos données à caractère personnel jusqu’à 4 ans après que votre désinscription à notre lettre d’information et aux autres mises à jour de marketing direct. Ce d’une part pour pouvoir faire l’inventaire des résultats de nos canaux de communication et, d’autre part, pouvoir améliorer notre communication sur base du feed-back du marché.
  • Les personnes de contact avec lesquelles nous aimerions examiner des opportunités commerciales et que nous n’avons pas encore contactées. Ce sont les personnes que nous souhaitons contacter par téléphone, e-mail, appel vidéo, e-mails LinkedIn, … :
    • Ces personnes sont conservées au maximum 60 jours dans notre base de données et sont ensuite éliminées si aucun contact commercial n’a eu lieu dans ces 60 jours ou si nous n’avons pas obtenu le consentement à nos démarches de marketing direct.
  • Candidats:Pour les personnes qui s’enregistrent pour une candidature, s’applique ce qui suit:
    • Nom, adresse e-mail, le domaine d’intérêt de la candidature et les raisons de l’arrêt de la candidature sont conservés pendant 3 ans pour vous informer des autres offres d’emploi intéressantes chez ACA IT-Solutions SA qui relèvent de votre domaine de compétence.
    • Les CV sont conservés pendant 1 année après le processus de candidature.

D. DROITS À LA VIE PRIVÉE

Toute personne a des droits quand il s’agit des données à caractère personnel. Si vous souhaitez recourir à l’un de ces droits, il convient que vous vous adressiez à marketing@aca-it.be. Nous mettons tout en œuvre pour traiter toutes les demandes dans le mois.

Vous avez le droit:

  • de faire supprimer vos données à caractère personnel (suppression de nos bases de données)
  • d’accéder aux données à caractère personnel dont nous disposons à votre sujet
  • de modifier les données erronées, de les compléter ou de les faire supprimer
  • de faire cesser le traitement de vos données à caractère personnel
  • de demander une restriction du traitement de vos données à caractère personnel
  • de vous opposer / de faire objection au traitement de vos données à caractère personnel

Si vous ne voulez plus recevoir de lettres d’information ou de mises à jour de l’organisation d’ACA IT-Solutions, vous pouvez vous désinscrire à tout moment par le biais de la section unsubscribe de chaque e-mail d’ACA IT-Solutions.

E. PARTAGE DES DONNÉES À CARACTÈRE PERSONNEL

ACA IT-Solutions SA ne vend pas vos données à des tiers et les fournit exclusivement si cela est nécessaire pour l’exécution de notre contrat avec vous ou pour satisfaire à une obligation légale.

Nous concluons un contrat de sous-traitance avec les sociétés qui traitent vos données pour notre compte afin de garantir le même niveau de protection et de confidentialité de vos données. ACA IT-Solutions SA reste responsable de ces traitements.

F. CONFIDENTIALITÉ ET SÉCURISATION

F.1 Nous veillons à une sécurisation correcte

ACA IT-Solutions SA attache une grande importance à votre vie privée. C’est pour cette raison que nous consacrons le temps et l’attention nécessaires à la sécurisation de nos systèmes et de vos données à caractère personnel. Par ailleurs, nous voulons aussi toujours être transparents au sujet des données que nous collectons et de la manière à laquelle nous le faisons.

Les données à caractère personnel collectées ne sont pas seulement correctement sécurisées dans nos bases de données. Comme le traitement a lieu en Belgique, elles sont également protégées selon les normes européennes en matière de confidentialité.

G. ACTUALISATION DE LA DÉCLARATION DE CONFIDENTIALITÉ

G.1 Actualisation de la déclaration de confidentialité

ACA IT-Solutions a modifié pour la dernière fois sa politique de confidentialité le 20/05/2018 et a le droit de la modifier si cela devait s’avérer nécessaire. Dans ce cadre, il est recommandé de consulter régulièrement la page concernée reprenant notre politique de confidentialité. Ce de manière à prendre connaissance des modifications apportées.

H. CONTACTEZ-NOUS

H.1 Nous contacter

Vous avez des questions au sujet de notre déclaration de confidentialité ou la manière à laquelle nous collectons, utilisons ou traitons les données à caractère personnel?

N’hésitez alors pas à nous contacter:

  • Par e-mail: marketing@aca-it.be
  • Par courrier à l’adresse:
    ACA IT-Solutions NV
    Herkenrodesingel 8B 2.01
    3500 Hasselt

H.2 Réclamations

Si vous avez une réclamation au sujet de la manière dont ACA IT-Solutions SA collecte et traite vos données à caractère personnel, vous pouvez introduire votre réclamation auprès de la Commission de la protection de la vie privée. (https://www.privacycommission.be/fr)